SEDEKAH TERBAIK ADALAH PADA WAKTU SUBUH

Mengapa sedekah pada waktu pagi adalah sedekah yang terbaik?

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: مَا مِنْ يَوْمٍ يُصْبِحُ الْعِبَادُ فِيهِ إِلَّا مَلَكَانِ يَنْزِلَانِ فَيَقُولُ أَحَدُهُمَا اللَّهُمَّ أَعْطِ مُنْفِقًا خَلَفًا وَيَقُولُ الْآخَرُ اللَّهُمَّ أَعْطِ مُمْسِكًا تَلَفًا (البخاري)

Daripada Abu Hurairah r.a, sesungguhnya Nabi Muhammad ﷺ bersabda bermaksud:

“Tidak ada yang berpagi-pagian para hamba padanya kecuali ada dua malaikat yang turun. Salah satu di antara keduanya berdoa: “Ya Allah, berilah ganti bagi orang yang menginfaqkan hartanya. " Sedangkan yang satu lagi berdoa “Ya Allah, berilah kemusnahan bagi orang yang menahan (hartanya)”

(Hadis Riwayat Bukhari)

SUBHANALLAH!

Betapa besarnya kelebihan bagi orang yang menginfaqkan hartanya sehingga para Malaikat sendiri mendoakan bagi mereka.

KELEBIHAN SEDEKAH SUBUH

✅ Didoakan para Malaikat

✅   Membuka pintu rezeki dan kebaikan bagi sepanjang hari yang akan dilalui

✅   Mengeratkan hubungan sesama manusia dengan menghulurkan bantuan kepada golongan memerlukan

✅   Memperoleh pahala berlipat kali ganda daripada Allah SWT

KE MANA INFAQ ANDA DISALURKAN?

Ayuh, tanamkan dalam diri anda untuk terus istiqamah bersedekah pada awal pagi bagi mendapat ganjaran yang istimewa walaupun hanya RM1.

Sambil bersedekah, pasanglah niat apa saja di hati, InsyaAllah pasti Yang Esa kabulkan.

Semoga kita terpilih dalam kalangan hamba yang memperoleh rahmat Allah SWT dan sentiasa di bawah naungan dan didoakan oleh para malaikat.. Aamiin..

Salurkan sumbangan anda ke :

No Akaun      : 1101 9473 80

Bank               : BANK RAKYAT

Nama             : MASJID MUKIM POHON TANJONG ALOR PASIR

Reference     : Masjid Mukim Pohon Tanjong

Allah s.w.t berfirman didalam surah al-imran ayat 115 yang bermaksud:

Dan apa sahaja kebajikan yang mereka lakukan, maka mereka tidak sekali-kali akan dinafikan atau disekat daripada mendapat pahala.

Dan ingatlah allah sentiasa mengetahui akan keadaan orang-orang yang bertakwa.

Maklumat Tambahan:

1. Bagi pembayaran mengunakan Payment Gateway Toyyibpay, selepas pembayaran dibuat, pada statement bank akan terpapar pembayaran kepada ANSI SYSTEMS SDN BHD.  Ini merupakan syarikat yang menguruskan Payment Gateway FPX.

2. Pembayaran termasuk RM1, Caj Perkhidmatan oleh Payment Gateway Toyyibpay

3. Jika ada sebarang pertanyaan atau masalah untuk isi borang ini sila hubungi : 011-5850 5772

4. Sebahagian daripada kutipan dana akan digunakan untuk Kos Pengurusan dan Operasi.

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Sumbangan Dana Wakaf Masjid Pohon Tanjong - RM500
Sumbangan Dana Wakaf Masjid Pohon Tanjong - RM300
Sumbangan Dana Wakaf Masjid Pohon Tanjong - RM100
Sumbangan Dana Wakaf Masjid Pohon Tanjong - RM50
Sumbangan Dana Wakaf Masjid Pohon Tanjong - RM30
Sumbangan Dana Wakaf Masjid Pohon Tanjong - Seikhlas Hati
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

• Anda mesti memasukkan emel masjidpohontanjong.HQ@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaMASJID MUKIM POHON TANJUNG DAERAH ALOR PASIR
No. Akaun1101947380